2011 m. birželio 26 d., sekmadienis

11.15. Sara Shepard „Mielos mažos melagės“



Anotacija:


Prabangiame Rouzvudo miestelyje Elison yra pati šauniausia septintokų elito mergaitė. Arija, Hana, Spencerė ir Emilija varžosi dėl jos dėmesio, be to, visos jos turi baisių paslapčių, apie kurias žino tik Elison. Taigi kuomet po vieno vakarėlio Elison paslaptingai dingsta, mergaitėms, nors ir sielvartaujančioms, šiek tiek palengvėja...
Po trejų metų draugės jau nutolusios viena nuo kitos, bet paslapčių ne mažiau... Arija užmezgusi romaną su vienu savo mokytojų, stileiva Hana vagiliauja, norėdama visada būti graži ir madinga, Spencerė miega su savo vyresniosios sesers vaikinu, o Emilija jaučia didelę trauką naujajai klasės draugei.  Ir staiga vieną dieną merginos ima gauti bauginančius laiškus, kuriuos pasirašo kažkoks „E".  Kas gi tas paslaptingasis „E"? Ar tai galėtų būti seniai pradingusi Elison? Kam jai prireikė kaip tik dabar atskleisti visas nešvarias praeities dėmes? O jei tai ne ji, kas tuomet galėtų tiek daug žinoti apie merginų praeitį ir dabartį? Netikėtai visos jų didelės ir mažos, senos ir naujos paslaptys ima kilti į paviršių.
Ši knyga knygyne mano dėmesį patraukė pirmiausia dėl to, kad buvau girdėjusi apie to paties pavadinimo serialą - „Pretty Little Liars“. Vis dėlto ją įsigijau tik po to, kai ėmiau žiūrėti serialą, kuris mane be galo įtraukė.


Kadangi paraleliai skaičiau knygą ir žiūrėjau jos ekranizaciją, vis kildavo noras jas lyginti. Mano mėgstamiausi veikėjai - Arija ir Ezra, mokinė ir mokytojas, netikėtai susitikę bare ir nė nežinodami, kad jis dėstys jos mokykloje, pamilę vienas kitą. Nors seriale kartais nervindavo Ezros neryžtingumas, tačiau jis vis tiek liko vienas mėgstamiausių mano veikėjų - draugiškas, protingas, besistengiantis atitaisyti savo klaidas.O štai knygoje jis man pasirodė neryžtingas ir savanaudis. Spręsdamas, ar jiems su Arija vis tik verta draugauti, jis pirma iškelia klausimą kas nutiks jam, kaip jam tai bus pavojinga.Tuo tarpu, kaip jaučiasi Arija jam kaip ir nelabai rūpi. Kitoje situacijoje ji ateina pas jį sužinojusi apie draugės mirtį, o jis jai tik priekaištauja dėl neaiškios žinutės jos telefone, o į liūdną žinią, rodos, visai nereaguoja - liepia jai eiti lauk. Taigi, man nepatiko toks sukurtas Ezros charakteris - atrodo tik ant Arijos pečių užkrauta atsakomybė išsaugoti jų ryšį.


Patiko knygoje nagrinėjama tėvų bei vaikų santykių tema. Buvo net keista, kad tėvai gali taip rūpintis viena dukterimi ir visiškai pamiršti kitą, net nesistengti jos suprasti; kad tėvas gali prašyti dukters slėpti be galo svarbų dalyką - užkrauti jai tokią naštą ant pečių ir net nematyti, kaip ji dėl to jaučiasi; kad tėvai gali suplanuoti visą vaiko gyvenimą, net nepasiteiravę jo paties: „Ką tu apie tai manai?“.


Kūrinį suskaičiau tikrai greitai, nors pradžioje tik ir laukiau, kol pagaliau prasidės tikrasis veiksmas. Be abejo, tai knyga be jokios išliekamosios vertės, turbūt galėčiau ją pavadinti skaitaliuku.Tačiau atsipalaidavimui, nenorint daug galvoti ji tikrai tinka. Intriga išlaikyta puikiai - galima tik spėlioti, kas yra paslaptingasis E. Būtinai skaitysiu ir tolesnes dalis. 



Trys žmonės gali turėti bendrą paslaptį, jei du iš jų mirę.



Puslapių skaičius: 254
Leidykla: Alma littera
Leidimo vieta / metai: Vilnius / 2011


Įvertinimas: 9/10

Ekranizacija


Režisieriai: Norman Buckley, Ron Lagomarsino, Chris Grismer, Lesli Linka Glatter, Arlee Sanford
Scenaristai: I. Marlene King (pagal Sara Shepard romaną)
Prodiuserė: Lisa Cochran-Neilan
Metai: 2010-...
Šalis: JAV
Vaidina: Troian Bellisario (Spencer Hastings), Ashley Benson (Hanna Marin), Lucy Hale (Aria Montgomery), Shat Mitchell (Emily Fields), Sasha Pieterse (Alison DiLaurentis), Ian Harding (Ezra Fitz)

Pristatomasis filmukas: 



Įvertinimas: 10/10

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą