2013 m. birželio 28 d., penktadienis

13.5. John Locke „Esė apie pilietinę valdžią“

Skaitytas kaip privalomas kūrinys. Paliko labai gerą įspūdį: rašymo stilius aiškus, konkretus, be jokių nereikalingų detalių, idėjos - liberalios, artimos mano pačios įsitikinimams, realiai įmanomos įgyvendinti. Skaitydama šį kūrinį buvau labai sudominta, norėjosi kuo daugiau iš jo ištraukti. Vėlgi - negaliu sakyti, kad kai kurie skyriai nebuvo nuobodoki, tačiau daugumą skaityčiau ir dar kartą. Imdavau šią knygą skaityti kiekvieną laisvą minutę ir net pati nusistebėdavau: kūrinys - ne grožinė literatūra, neturi siužeto, verčiančio skaityti toliau, kad sužinotum, kaip viskas vystysis toliau, tačiau tikrai norisi ją skaityti. Ir nors tai tikrai nelengvas kūrinys, tačiau jį skaitydama nejaučiau jokios įtampos: viskas išdėstyta aiškiai, konkrečiai ir, svarbiausia, įdomiai.

Apibendrindama drąsiai galiu rekomenduoti šį kūrinį net ir neturint jo skaityti privalomai - šis vieno ryškiausių anglų filosofo, pedagogo ir politinio veikėjo Džono Loko kūrinys labai plečia akiratį, suteikia papildomų žinių ir yra būdas kokybiškai praleisti laiką.

Puslapių skaičius: 205
Leidykla: Mintis
Leidimo vieta / metai: Vilnius / 1992

3 komentarai:

  1. Sveika, Deimante,
    norėčiau dviems savaitėms pasiskolinti ar nusipirkti iš tavęs Locke "Esė apie pilietinę valdžią", sutiktum? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas, Agne,
      labai norėčiau padėti, deja, knygą ėmiau iš bibliotekos ir nemanau, kad kažkur dar rastum ją įsigyti...Jei esi vilnietė, pabandyk nueiti į Mickevičiaus biblioteką - joje ir radau šią knygą. Tiesa, labai jau "suskaitytą", vos ne krentančiais lapais, bet geriau nei nieko. Senų knygų internetiniuose knygynuose turbūt jau mėginai ieškoti? Bet kokiu atveju sėkmės :)

      Panaikinti