2013 m. birželio 28 d., penktadienis

13.3. Aristotelis „Politika“

Kūrinys, skaitytas kaip privalomas vienai studijų disciplinai. Neverta plėstis į aprašymus, kadangi tektų šnekėti daugiau apie idėjas, išsakytas šioje knygoje, iš kurių vienoms pritariu, kitoms - visiškai ne. Knyga sudėtinga ir ne pati įdomiausia, todėl, nors puslapių palyginti ir nedaug, skaitant laikas labai prailgsta. Aristotelio išsakomos idėjos man nebuvo artimos - tai turbūt irgi prisidėjo prie to, jog beskaitydama vis pagaudavau save, mintimis kažkur klaidžiojančią ar bežiūrinčią į tą patį puslapį penkiolika minučių. Nepatiko ir rašymo būdas: randi sakinį, jog tai, kas bus pasakyta yra labai svarbu, skaitai keliasdešimt puslapių, tikiesi rasti, kas ten taip svarbu, o ten jau kita tema pradedama, taip ir lieka neaiškumai.

Apibendrindama galiu teigti, jog džiaugiuosi skaičiusi šį kūrinį dėl to, kad gavau progą susipažinti su vieno iš žymiausių Antikos rašytojų idėjomis. Vis dėlto, tai - tikras kantrybės išbandymas.

Puslapių skaičius: 339

Šios kūrinio nevertinsiu dėl savaime suprantamų priežasčių: kvaila būtų balu vertinti ne grožinį kūrinį, o filosofines ir politines idėjas.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą