2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Vilniaus knygų mugė 2011 [3 dalis]

Šiandien- paskutinė šių metų Knygų mugės diena.Tikrai džiaugiuosi, kad yra toks renginys, į kurį ateinama ne tik įsigyti knygų, bet ir kaip į kultūrinį renginį, norint pajusti gerą atmosferą.O dabar, beskaitant tą pusšimtį knygų,gyvenančių ant mano stalo ir lentynose, telieka laukti 2012- tųjų metų Vilniaus knygų mugės.:)

Įsigytos knygutės:

Anotacija:

Ši apysaka, kaip ir daugelis Ericho Kastnerio knygų, yra autobiografinė. Jis aprašo savo vaikystę, mokslą, draugus, įdomiai ir tikroviškai vaizduoja Vokietijos gyvenimą prieš Pirmąjį pasaulinį karą.

Erich Kastner (1899-1974) - žinomas vokiečių satyrikas, poetas, romanistas. Ypač jį išgarsino knygos vaikams, pelniusios autoriui H. K. Anderseno premiją.

Išgyvenęs du pasaulinius karus, jis buvo akylas žmogaus prigimties ir istorinių įvykių stebėtojas. Jo kūryba kupina humoro, išminties, optimizmo ir tikėjimo kiekviena ateinančia nauja karta.

 Kaina: 3.00

Anotacija:

Kursai būsimoms mamoms suveda dvi labai skirtingas poras, nuo didmiesčio šurmulio pabėgusias į mažą miestelį. Alisa – advokatė, pastojusi po vienos nakties nuotykio ir impulsyviai ištekėjusi už ekologijos idėjomis šventai tikinčio Džeiko. Amanda – skandalingai pagarsėjusi žurnalistė, kuri tik praradusi darbą nusprendžia susilaukti kūdikio, manydama, kad šis galėtų tapti madingu jos gyvenimo aksesuaru. Lepūnėlė Amanda ir jos vyras Hjugas planuoja tėvams kylančias problemas spręsti pasitelkdami savo turtus ir drąsiai naudodamiesi privačios ligoninės bei slaugių paslaugomis. Tuo tarpu Džeikas ir Alisa nusprendžia gimdyti namuose, baseine, klausydamiesi banginių balsų. Abi poros tikisi, kad šeimos pagausėjimas įneš į jų gyvenimą teigiamų permainų. Tačiau gimus kūdikiams viskas klostosi toli gražu ne taip, kaip jaunieji tėveliai tikėjosi. Amanda greitai supranta, kad nėra sutverta motinystei, ir susiranda naują darbą, o jos žavingam vyrui, nekilnojamojo turto agentui, netikėtai tenka vienam rūpintis nuolat klykiančiu kūdikiu. Laimė, jam pagelbėti neatsisako Alisa, kurios šeimoje, beje, taip pat kyla daug rimtų problemų...

Kaina: 12.50




Anotacija:

Romanas „Raudonojo arklio vasara“ pasakoja apie lietuvių kilmės chirurgą Dogenį, atvykusį į Belgijos kalnų miestelį. Bėgdamas nuo didmiesčio šurmulio jis bando įveikti vis pasikartojančius priepuolius, kuriuos sukelia kadaise pabandyti LSD narkotikai. Haliucinacijose jį puola trypti raudono vienaragio arklio šmėkla, nesuvaldoma nei vaistais, nei vidinėmis herojaus pastangomis.
Slėpdamas savo ligą Dogenis priverstas užgniaužti jausmus jaunutei mero dukrai Monai. Raudonojo arklio baimė jo gyvenimą pripildo nuolatinės įtampos.
Dogenio pasakojimas intymus, bet kartu ir objektyvus, jis nedejuoja ir nesiskundžia. Pagrindinis veikėjas pasakoja jaukiai, paprastai, tarsi kalbėtųsi su artimu bičiuliu arba pats su savimi. E. Cinzo romanas padovanos skaitymo džiaugsmą tiems, kurie ilgisi geros literatūros. 


Kaina: 12.50

                                  


Anotacija:

„Trys liūdesio dienos“ – antroji romanų dilogijos, plačiai išgarsinusios Eduardo Cinzo kūrybą, knyga.
Kaip ir romane „Raudonojo arklio vasara“, veiksmas vyksta Belgijos kalnų miestelyje. Čia laikinai įsikuria lietuvių kilmės chirurgas Dogenis. Jis bando įveikti vis pasikartojančius priepuolius, kuriuos sukelia kadaise pabandyti LSD narkotikai. Slėpdamas savo ligą Dogenis bando užgniaužti jausmus mero dukrai Monai, tačiau likimo sąlyginumai bejėgiai prieš žmogaus jausmus.
Subtili, trapi, lengvo liūdesio kupina meilės istorija šiame romane pasakojama Monos balsu. Cinzas geba rašyti įtaigiai ir kartu paprastai. Mažos kaimo bendruomenės rūpesčiai atsiskleidžia per išraiškingus personažus, itin praturtinusius lietuvių prozą. Romanas padovanos skaitymo džiaugsmą tiems, kurie ilgisi geros literatūros.



Kaina: 12.50


Anotacija:


„Dabar aš apgailestauju dėl dietų, iš tuštybės atsisakytų patiekalų, kaip gailiuosi meilės progų, praleistų dėl begalinių darbų ar puritoniškų dorybių“, - sako Isabelė Allendė. Todėl pagarsėjusių bestselerių autorė ir parašė šią knygą, „panašią į kelionę be žemėlapio po jausmų atminties sritis, kur ribos tarp meilės ir apetito tokios neaiškios, kad kartais visiškai išnyksta.“ Tai odė meilės džiaugsmams ir valgymo malonumams, tikra jausmų puota.




Kaina: 12.50

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą