2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Vilniaus knygų mugė 2011 [2dalis]

Dalyvavau susitikime su Kevin'u Brooks'u.Man jis pasirodė labai draugiškas ir šiltas žmogus.Paties rašytojo teigimu, jis rašo tai, kas jam patinka, ir tikisi, kad jo kūriniai ras kelią į skaitytojų širdis. Savo romanus apibūdina kaip istorijas apie tikrus žmones.Tiesą sakant, Kevin'o Brooks'o rašymo stilius man primena Melvin'o Burgess'o knygas, turbūt dėl to, kad abu šie rašytojai savo kūriniuose nagrinėja gana kontraversiškas temas, kuriomis visuomenė dažnai net nedrįsta kalbėti.

Taigi, nauji mano lentynų gyventojai:



Anotacija:

Vieną siaubingai audringą naktį pagrobiama, išprievartaujama ir žiauriai nužudoma devyniolikmetė. Praėjus trims dienoms du jaunesni jos broliai išsiruošia ieškoti žudiko.
Septyniolikmetis Koulas - tamsiaakis keršto demonas, jam nerūpi, gyvens jis ar mirs. Ir keturiolikmetis Rubenas - santūrus vaikinas, kartais patiriantis nepaaiškinamus ir nekontroliuojamus pojūčius .Tai pasakojimas apie brolių kelionę iš namų, esančių Londono metalo laužo aikštelėje, į nuošalias, pamėkliškas Devono viržynes, kur jie tikisi ir baiminasi sužinoti visą tiesą apie sesers mirtį. Kelias ilgas ir sunkus, stingdantis ir žiaurus. Tai - MIRUSIŲJŲ KELIAS. 


Su autoriaus autografu.

Kaina: 19.00 

 Anotacija:

Išgelbėtas iš šiukšlių konteinerio Manhatano Aukštutiniame Vest Saide, dienoraštis prikelia naujam gyvenimui kerintį, užmirštą nepaprastos jaunos moters pasaulį.
Verčiant trapius dienoraščio puslapius, pavergia drąsi jauna mergina, jos slapčiausios mintys ir jausmai. Kas buvo ta miela inženiu, dievinusi Baudelaire’o ir Jane’s Austen kūrybą, degusi nuo meninės aistros, ne pagal savo metus seksualiai smalsi, viena keliavusi į Romą, Paryžių ir Londoną?

Pažadinantis vaizduotę ir kerintis "Dienoraštis raudonos odos viršeliais" atkuria praėjusio amžiaus ketvirto dešimtmečio Niujorko romantiką ir spindesį, bohemišką gyvenimą, rafinuotumą ir viltis. Jame intriguojančiai atskleidžiama tikra labai anksti subrendusios jaunos moters, išdrįsusios sekti paskui savo svajones, istorija.

Kaina: 15.00

Anotacija:

Stulbinantis K. Hoseinio romanas prasideda išraiškinga afgano, tapusio amerikiečiu, istorija. Amiras, pasiturinčio Kabulo prekybininko sūnus, persikelia į Kaliforniją ir sėkmingai pradeda rašytojo karjerą. Tačiau jo sąžinę atkakliai persekioja vienas vaikystės epizodas: Amiras išduoda savo geriausią draugą Hasaną, ir šis žiauriai sumušamas vietinių piktadarių. Nūnai Amerikoje gyvenantis Amiras, sužinojęs, kad talibai nužudė Hasaną ir jo žmoną, susirūpina dėl jų vergaujančio sūnaus likimo. Kaina, kurią Amiras turi sumokėti, kad išpirktų berniuką, yra vienas iš keleto įspūdingų siužeto posūkių, dėl ko šis romanas tampa įsimintinas ir kaip politinis metraštis, ir kaip jausmingas asmeninis pasakojimas.

Kaina: 17.00 

 Anotacija:

Paryžius, 1917 metai. Egzotiška šokėja, kurtizanė ir šnipė Margareta Celė, pasauliui žinoma Matos Hari slapyvardžiu, Sen Lazaro kalėjime laukia mirties nuosprendžio. Tarsi Šacherezada ji bando išsipirkti laisvę, sekdama spalvingą ir tragišką savo gyvenimo istoriją. Kartu su ja skaitytojas keliauja iš snieguotos Olandijos į karščiu tvoskiančias Javos džiungles, iš teatro scenos į karo lauką, iš sujaukto meilės guolio į kalėjimo vienutę.

„Norint tapti šnipe, pravers sklandžiai kalbėti keletu kalbų. Aš kalbėjau olandiškai, vokiškai, ispaniškai, prancūziškai ir netgi malajiškai. Norint tapti šnipe, pravers imlus protas. Norint tapti šnipe, pravers ir neimlus protas, nes kas gi tave tokią įtartų – neišmanančią, kaip iššifruoti kodą, kaip susimaišyti nematomo rašalo iš buteliukų krūvos? Norint tapti šnipe, pravers bet kas, nes kiekvienas nori tikėti, kad esi šnipė.“

Kaina: 5.00



Anotacija:

Ši knyga - apie mus supančio pasaulio tikrovę. Ji skirta tiems, kurie nebijo suabejoti pripažintais mitais, kurie ieško faktų ir jungčių tarp jų, o išvadas moka daryti patys. Dalis tekstų parašyta ruošiant televizijos laidas, naršant po visų žemynų spaudą, radiją, televiziją bei iš kelionių, į kurias autorius leidžiasi 5-6 kartus per metus. Bet tai ne kelionių aprašymai.

Pirmą kartą Algimantas kalba ir apie save. Apie įvykius, kurie jį suformavo. Juokauja: „Nenoriu, kad, kai ateis laikas, kiti vargtų, bandydami ką nors išgalvoti."

Su autoriaus autografu.

Kaina: 29.00

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą